Hoppa till innehåll

Vad är Discovery Plus

  • av
Vad är Discovery Plus

Det finns en streamingtjänst för allt nu för tiden, och kanske en av de nyaste på marknaden är Discovery Plus som är en slags nylansering av tidigare Dplay. Till skillnad från andra populära streamingtjänster så ligger fokuset här snarare på reality-tv och dokumentärer istället för Hollywood-filmer, med andra ord; just det som de flesta av oss associerar med just Discovery.

Discovery Plus (eller Discovery +) är en streamingtjänst som fokuserar kanske mest på reality-tv, dokumentärer och sport. Här hittar du både program som är exklusiva till Discovery, men även innehåll från kanaler så som Kanal 5 och Eurosport. Om du har ett intresse för bland annat true crime, mat, motorer, dokumentärer och sport så är Discovery + garanterat den rätta streaming siten för dig. Trots att du inte kommer att hitta särskilt många storfilmer hos Discovery Plus så har tjänsten snabbt växt i popularitet och det är kanske inte så konstigt med tanke på det stora utbud som kommer tillsammans med det relativt låga priset för tjänsten.

Vad är Discovery +?

Discovery + är en ny streamingtjänst från Discovery Inc som har tagit över efter Dplay. Då tjänsten finns i flera olika länder över hela världen och man har planer på att lansera den i ännu fler länder så kändes namnet Discovery Plus som ett självklart val tack vare Discoverys stora varumärke.

Här hittar du kanske framförallt program med ett fokus på reality, livsstil och sport som kommer kanske främst från Discoverys egna kanaler men även sådant som är helt exklusivt för Discovery +.

Här hittar du bland annat innehåll från Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1+2, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery och Animal Planet HD.

Utöver detta så har Discovery + också exklusiva sändningsrättigheter från bland annat OS 2020-2024 och Allsvenskan 2020-2025. Om du köper deras dyraste abonnemang så har du även tillgång till bland annat Serie A och SHL.

De kanske populäraste programmen som du kan se på Discovery Plus är bland annat Alla mot alla, Huss, Wahlgrens värld, Över Atlanten, Superstars och Rönnesfallet: Jakten på sanningen. Du hittar även gott om dokumentärer och reseprogram, liksom matlagningsprogram och true crime.

Vad kostar Discovery +?

Discovery Plus erbjuder totalt sex olika abonnemang med olika priser beroende på innehåll.

Har du inget emot reklamavbrott och vill spara pengar så kan du välja deras gratis abonnemang där du får tillgång till mycket av deras innehåll helt utan kostnad. Med Discovery plus Underhållning för 79 kronor i månaden så får du även tillgång till all underhållning och alla dokumentärer. Och som extra bonus så slipper du även reklamavbrotten.

Med Discovery plus live för 129 kronor i månaden så får du utöver allt innehåll i Underhållnings-paketet även tillgång till nio streamade kanaler från Discovery och SVT, plus en hel del sportsändningar inom bland annat tennis och cykling.

För 149 kronor så får du i Discovery plus live+TV också tillgång till ett komplett tv-paket med 20 streamade kanaler.

Slutligen kan du få tillgång till all sport du kan klara av när du tecknar Discovery Plus Total eller Discovery plus Total + C More Sport för 349 kronor, respektive 549 kronor i månaden. Det finns även rabatterade alternativ för 299 kronor respektive 399 kronor i månaden om du tecknar ett årsabonnemang.

Hur kan man se på Discovery Plus?

Discovery Plus finns tillgängligt för streamning på de flesta enheter så som Android, iOS, Smart TV, Chromecast och självklart i webbläsaren på din dator. Det är i skrivande stund även möjligt att streama Discovery + genom Xbox One Series X och S-series konsoler med fler som kommer läggas till i framtiden.

Förnärvarande så kan man inte ladda ner Discovery Plus program för att se offline, men det finns planer på att lägga till detta som ett alternativ i framtiden.

Det är även möjligt att streama Discovery Plus inom hela EU, men notera att vissa program på grund av rättigheter endast fungerar i Sverige. Du kan även streama på totalt 2 enheter på en och samma gång, men det finns inga begränsningar på hur många användare som kan ansluta till ett och samma konto.

Discovery + har även partnerskap med flera olika TV-leverantörer vilket betyder att du ofta kan få Discovery Plus tillsammans med dessa leverantörers vanliga TV-paket. Med ett TV-paket från bland annat Allente, Boxer, Tele2, Sappa eller Telia så kan du aktivera ett så kallat partnerabonnemang hos Discovery Plus och direkt komma igång och titta.

Är Discovery Plus värt det?

Till skillnad från konkurrenter så som Netflix eller Viaplay så kommer du kanske inte hitta alla de storfilmer hos Discovery Plus som du skulle hitta någon annanstans. Men om ditt intresse däremot ligger mer åt reality-tv och dokumentärer så kommer du knappast att bli besviken på utbudet hos Discovery Plus. Streamingtjänsten kan också skryta med ett väldigt billigt pris jämfört med sina konkurrenter, och om du inte har något emot reklamavbrott så kan du som sagt se stora delar av utbudet helt gratis.

Det bästa sättet att se om Discovery Plus är rätt för dig är helt enkelt att skaffa dig ett konto och börja titta. De har regelbundet olika erbjudanden som innebär att du kan prova på tjänsten gratis eller väldigt rabatterat för att se om det är något för dig.