Hoppa till innehåll
Vad är Discovery Plus

Netflix

Netflix är förmodligen den kändaste streamingtjänsten världen över. Den är så känd att den fått sitt alldeles egna uttryck. Idag finns tjänsten i flertalet länder men utbudet varierar beroende på vilken version du har. Den amerikanska versionen har inte samma filmer och serier som den skandinaviska, för att ge ett exempel. Tjänsten grundades redan 1997 men lanserades inte i Norden förrän 2012. Idag omsätter de mer än 20 miljarder dollar om året.

Netflix streaming - så fungerar det

Om du vill kunna streama Netflix filmer och annat måste du först skapa ett konto. Då börjar du med att registrera din e-post och betalar en första avgift.

Ett abonnemang kan t ex kosta mellan 99 kr till 179 kr i månaden beroende på vad du vill ha inkluderat. Du betalar för hur många enheter som ska kunna kolla samtidigt och om du vill kolla i HD.

Pengarna dras från ditt kort varje månad. Du kan när som helst avsluta ditt abonnemang om du vill ta en paus. Sedan är det bara att starta upp det igen.

Varför välja Netflix?

En av anledningarna till att Netflix är så populärt är att de har många europeiska filmer och serier. Det är något som många andra svenska tjänster saknar i dagsläget.

Om du är nyfiken på spanska, tyska eller kanske franska serier och filmer är Netflix ett bra alternativ. Trots att det kommit många nya streaming sites fortsätter Netflix att vara störst och det måste betyda att de gör någonting rätt. De har dessutom en avdelning som passar för barn.