Hoppa till innehåll

Vad är Allente

  • av
Streaming inom casinoverksamhet

Allente är en slags förkortning av ”all entertainment” och det är precis det som detta nylanserade företag fokuserar på. Flera samarbeten med bland annat Viaplay och Discovery Plus innebär att deras användare också kan hitta bra deals på olika tv-paket om de är intresserade av det.

Allente är resultatet av en sammanslagning av företagen Viasat och Canal Digital, och är en bredbandsleverantör som fokuserar kanske främst på just underhållning och streaming. Då streaming sites kräver högre hastigheter för att fungera felfritt så är det kanske framförallt där som vi hittar Allentes fokus. Dock är det möjligt att också beställa bredband från Allente även utan att lägga till streaming eller tv-tjänster.

Bredband från Allente

Vilken typ av bredband som du kan få från Allente beror till stor del på vart du bor och vilket stadsnät du tillhör. Allente levererar bland annat bredband i flera öppna stadsnät i Sverige, och en snabb internetsökning på deras hemsida kan snabbt och enkelt ge dig svar på vilket stadsnät du tillhör och vilka möjligheter som finns tillgängliga för dig. Det är också möjligt att få bredband via fiber.

Då just tv och streamingtjänster ofta kräver en snabbare internethastighet för att fungera som det ska så erbjuder Allente bredband med fokus på snabbare uppladdnings och nedladdningshastigheter.

Allente TV

Om du vill beställa TV-paket från Allente så kan du välja mellan antingen IPTV, dvs TV via fiber och stadsnät, eller Parabol där dina sändningar kommer från satellit.

Om du tidigare är kund och har parabol hos antingen Canal Digital eller Viasat så kommer dessa sändningar nu att komma från en och samma satelit. Detta betyder att du kan behöva justera din parabol till en ny korrekt riktning för att inte tappa din tv-signal. Allente erbjuder att göra denna justering åt dig helt kostnadsfritt.

Som tidigare nämnts så har Allente också flera sammarbeten med bland annat Viaplay och Discovery Plus, vilket innebär att du beroende på paket kan få tillgång till flera streamingtjänster genom ett och samma abonnemang.

Kundtjänst och support

Allente har ett stort fokus på sin kundservice och du kan snabbt hitta svar på dina vanligaste frågor gällande boxar och hårdvara, avtal och fakturor eller abonnemang och installation direkt på deras hemsida. Skulle du behöva ytterligare hjälp så kan du enkelt ringa dem eller kontakta dem genom hemsidan eller sociala medier.

Varför har Viasat och Canal Digital gjort denna sammanslagning?

Både Viasat och Canal Digital är välkända namn på den svenska marknaden med väldigt lång histora. Genom att kombinera de båda bolagen och bli Allente så känner man att man kan uppnå ännu mer tillsammans än vad de båda kanalerna kan göra var för sig. Även om din användarupplevelse som kund är densamma och även utbudet kommer att vara av toppkvalitet så hoppas man på att kunna växa och fortsätta att bli ännu bättre i fortsättningen.

Namnet ”Allente” är en förkortning av ”all entertainment” och det är just underhållning som företaget planerar att fortsätta att fokusera på även i framtiden. Tack vare sammanslagningen så kan man även erbjuda ett mycket större utbud till sina kunder än vad man kunde tidigare.

Hur påverkar sammanslagningen mig som tidigare kund hos Canal Digital eller Viasat?

Tanken är att du som kund inte ska bli påverkad negativt överhuvudtaget av denna sammanslagningen, utan att du tvärtom ska få en ännu bättre upplevelse än vad du redan har. För tillfället så fortsätter ditt abonnemang hos Allente på precis samma sätt som det gjorde tidigare hos Canal Digital eller Viasat. Eventuella förändringar i framtiden som påverkar dig som kund kommer du att få information om direkt ifrån Allent i god tid innan dessa förändringar träder i kraft.