Hoppa till innehåll

Streama fotboll

  • av
Streama fotboll

Fotboll är enormt populärt i Sverige och resten av världen, så därför kan streamingalternativen kännas något komplexa att greppa. Det är dock inga problem för fotbollsfans att streama de fotbollsmatcher de önskar. Men det krävs att man vet vart man ska vända sig.

Om du undrar vart du ska ta vägen för att streama kända ligor som Allsvenskan, Superettan, Premier League, Bundesliga eller La Liga har du kommit rätt. Här kommer vi förklara vad du ska göra och vart du ska vända dig för att kunna streama alla de fotbollsmatcher och turneringar du gärna vill se.

Se dina favoritligor online

Streaming har blivit otroligt populärt det senaste decenniet och idag är det svårt att tänka sig en värld utan on-demand underhållning. Sport, inte minst fotboll, är något som många människor världen över föredrar att just streama. Vi befinner oss för det mesta på språng och det är sällan man har tid att se varenda match från sin favoritliga på TV.

Svenska ligor

De svenska ligor som utan tvekan är populärast är Allsvenskan och Superettan. Allsvenskan är den bästa ligan i landet och utgörs av 16 lag som tävlar om att bli svenska mästare varje år. Här finns de mest klassiska lagen, så som AIK, IFK Göteborg, Malmö FF, Hammarby IF och Djurgårdens IF.

Efter Allsvenskan kommer Superettan, Sveriges näst högsta division i fotboll för herrar. Även Superettan består av 16 svenska lag och ligan utspelar sig från april till oktober där varje klubb möter varandra två gånger.

Engelska ligor

England är ett av de länder med de allra bästa fotbollsklubbarna. Dessutom tycks svenskar älska att se svensk ligafotboll, inte minst under Premier League, en av Europas främsta ligor. Naturligtvis finns det gott om alternativ för den som vill streama Premier League och andra populära inhemska ligor.

Spanska ligor

Förutom engelsk fotboll är det något med spansk ligafotboll som älskas av svenska fotbollsfans. Detta bland annat tack var den populära ligan La Liga som består av de tre bästa spanska lagen – FC Barcelona, Real Madrid samt Atletico Madrid. Givetvis finns det möjlighet för att streama denna otroligt spännande liga från Sverige.

Italienska ligor

Italien är ett land med en otrolig fotbollskultur och att se italiensk fotboll i Sverige är väldigt uppskattat. Deras främsta liga heter Serie A bestående av klubbar som Juventus, Milan, Napoli, Lazio och Roma. Du som vill streama Serie A från Sverige kommer också ha gott om möjligheter till detta.

Tyska ligor

Naturligtvis är även Tyskland ett land med en otrolig fotbollskultur och fantastiskt duktiga spelare. Den bästa tyska ligan är såklart Bundesliga, med bland annat Bayern München. Då tysk fotboll är så populärt här i Sverige kan man givetvis streama Bundesliga online.

Dessa streamingplattformar visar fotboll

Åter igen – fotboll är enormt populärt över hela världen, inklusive i Sverige. Därför finns det gott om alternativ för den som vill streama fotboll online. Men som du säkerligen känner till finns det flera olika streamingtjänster, varav de har olika sändningsrättigheter. Låt oss kika på vilka svenska streamingtjänster som visar fotboll och vilka ligor de sänder:

Viaplay

Viaplay är en otroligt populär streamingtjänst för sport och fotboll. De visar fotboll från de allra största ligorna, så som Premier League, FA-Cupen, la Liga, Bundesliga, Serie A, Champions League med mera.

C More

Även C More är ett bra kort när det kommer till fotboll, med fokus på framförallt de svenska ligorna. Här kan man till exempel se alla matcher från Allsvenskan, Superettan och Svenska Cupen. Men även ligor som Serie A och La Liga.

Eurosport Player

Eurosport Player är ett billigare alternativ än ovan nämnda. Här kan fotbollsfans streama bland annat Europa League och Bundesliga.

SVTPlay

SVTPlay är SVT:s kostnadsfria streamingtjänst. Även om utbudet är väldigt litet jämfört med andra streamingtjänster finns här några utvalda fotbollsmatcher från bland annat VM och Svenska Cupen.

Allente

Allente är en streamingtjänst med Allsvenskan från discovery+ och all sport från Viaplay i ett och samma paket. Gentemot andra streamingtjänster är priset lite i överkanten, men utbudet är fortfarande massivt så det kan vara värt det för fotbollsälskaren.

Streama genom bettingsidor

Ytterligare ett alternativ för den som gärna vill streama fotboll, och helst till en billig peng, är bettingsidor. Det vill säga sidor som normalt erbjuder spel på odds, så som Stryktipset eller Oddset. Nu erbjuder dock inte Svenska Spel livestreaming av fotbollsmatcher. Men många andra bettingsidor sänder utvalda matcher i realtid som bettern kan se på samtidigt som hen placerar ett bet på liveodds.

För att streama på en bettingsida krävs det att man först och främst har ett spelkonto på den bettingsida man vill streama genom. Sedan måste man göra en minimuminsättning för att kunna tillgå deras sektion för livestreaming. Normalt behövs det inte mer än 50 kronor, och då får man streama obegränsat med matcher, som matcher från Allsvenskan eller La Liga, under en begränsad tid. Sedan måste man göra ytterligare en insättning för att fortsätta streama.