Hoppa till innehåll

Val av streamingtjänst

 • av
Casta till tv

Under början på 2000-talet har vi kunnat se hur sättet vi ser på filmer, TV-serier och dokumentärer har förändrats oerhört. Det finns ett betydligt större utbud än någonsin förr och mer kommer det säkerligen att bli. Men det är inte bara tillgången på media-material som har utökats, utan även de streamingtjänster som man kan använda sig av för att ta del av detta material.

Netflix – Ett val för många hemma i TV-soffan

Bland de personer som föredrar en hemmakväll i soffan istället för att vara kung i baren är Netflix ett välkänt och ofta brukat alternativ. Nuförtiden finns denna tjänst i ett stort antal länder. I Sverige har denna tjänst utgjort ett bekvämt val som många föredrar när de vill slappna av framför sin favoritserie, eller se på den där filmen som de har längtat efter hela dagen. Netflix erbjuder sin streamingtjänst i HD-kvalitet och man kan exempelvis ta del av produktioner som:

 • Narcos
 • The Crown
 • Stranger Things

Netflix är ett ganska så ekonomiskt streaming-alternativ. Om man bara vill ha det grundläggande kan man välja basic-paketet som kostar 99 kr per månad. Därefter har vi standard-paketet där du får lägga ut 129 riksdaler samt Premium-alternativet på 179 kr per månad för den som verkligen vill maxa sin Netflix-upplevelse.

Viaplay – Många svenska serier och filmer

I Sverige är Viaplay känt som en av de främsta tjänsterna om man vill streama serier och filmer från Sverige. Men tjänsten har så mycket mer än bara detta. Den som är sportentusiast kommer antagligen att tycka bra om tjänsten, eftersom man kan följa sina favoritlag med hjälp av det utbud som erbjuds. Nämnas bör att det även finns många andra källor man också kan använda sig av om man letar efter bäst streamingtjänster för spel på live odds.

På Viaplays streamingtjänst kan man bl.a. se en hel del kriminalserier om detta är något som faller en i smaken. Det finns även något för barnen eftersom Viaplay har ett stort utbud av tecknade serier.

HBO Nordic – Amerikanskt utbud i all sin glans

I USA är HBO välkänt. Som tur är kan vi också ta del av dess utbud nuförtiden med streamingtjänster från HBO Nordic. Nu går det alldeles utmärkt att se på många av de TV-serier och filmer som förekommer på den amerikanska varianten. Bland de produktioner man kan ta del av har vi exempelvis:

 • The Last of Us
 • House of the Dragon
 • Gossip Girl
 • Game of Thrones
 • His Dark Materials

HBO Nordic kan streamas på en rad olika enheter som:

 • Dator
 • Spelkonsol
 • Surfplatta
 • TV

Om man streamar utbudet på datorn kommer det att fungera på operativsystem som Chrome OS, MacOS och Windows.

C More – Den nordiska varianten

Den som väljer streamingtjänsten C More kommer att få ta del av en stor mängd med produktioner från hela Norden som:

 • Filmer
 • TV-serier
 • Dokumentärer
 • Live-sport

Om man tycker om att se på Champions League kan man streama detta med hjälp av C More. Känner man att man är mer intresserad av ishockey sänds även live-matcher med detta.

Som tur är finns det vidare olika abonnemangsalternativ att välja mellan, för att man inte ska behöva betala för något som man egentligen inte vill ha. Streamingtjänsten har olika paket från standardpaketet på 149 kr per månad och ända upp till Premium  Plus som kostar 549 kr per månad.

Amazon Prime Video – För den som vill ta del av material från världens alla hörn

Amazon Prime Video har erbjudit streamingtjänster sedan ett bra tag tillbaka i USA, men nu finns även tjänsten att tillgå i Sverige. Utbudet på den här tjänsten är lite mer internationellt och man får tillgång till serier, filmer och dokumentärer från olika delar av världen.

Denna tjänst är perfekt för den som inte bara vill ta del av det inhemska utbudet, utan även vill bredda vyerna lite mer med utländska produktioner.

Om man är osäker på om Amazon Prime verkligen är av intresse finns det möjlighet att prova på deras streamingtjänst under 30 dagar, för att man på så sätt ska kunna bilda sig en bättre uppfattning.

Med den här streamingtjänsten kan du exempelvis se på serien The Consultant som blandar thrillerkänslan med en touch av komedi, med Christopher Waltz i huvudrollen.

För den som föredrar rymdäventyr ingår Star Trek: Picard i utbudet hos Amazon Prime. Sir Patrick Stewart spelar återigen den kultförklarade Jean-Luc Picard. Vi får ta del av nya karaktärer i Star Trek genren, samtidigt som vi även stöter på en hel del gamla ansikten från den tidigare serien.