Hoppa till innehåll

Vilka är de populäraste sporterna att streama i Sverige?

  • av
Vilka är de populäraste sporterna att streama i Sverige?

Nästan alla familjer har nog någon sport som de gillar att streama varje vecka eller till och med dagligen. Men vilka är de populäraste valen? Vilka sporter tycker vi svenskar är roligast att titta på. Den här listan rankar de 5 populäraste sporterna att streama i Sverige. Låt oss dyka in!

1. Fotboll

Såklart så är det fotboll vi svenskar favoriserar. Fotboll är populärt världen över, och inte minst i vårt eget land. Vare sig det är Sverige som spelar mot någon, inrikes matcher eller andra länder som tävlar så är fotboll en väldigt fartfylld och kul sport att titta på. Det är ju dessutom den populäraste sporten att spela i Sverige.

2. Innebandy

Det kanske inte är helt självklart att innebandy är den näst populäraste sporten att titta på i Sverige, men så är det. Innebandy är en rolig lagsport att titta på, och det skadar ju inte precis att Sverige är så väldigt bra på spelet. Innebandy är mycket likt ishockey men att man spelar utan is gör det till en mer praktisk sport – man behöver bara en vanlig idrottshall, ett par mål, några klubbor och en innebandyboll.

3. Friidrott

Friidrott är så varierat att det är väldigt kul att se på. Friidrott inkluderar löpning, kastgrenar, sprint, stafett, gånggrenar och hoppgrenar. Friidrott har funnits väldigt länge och än idag ser vi fortfarande på de olika spännande tävlingarna. Det finns så många olika sporter man ser på en relativt kort tid om man väljer att se på friidrott.

4. Ishockey

Att ishockey är med på listan är nog ingen överraskning! Många av oss svenskar älskar att titta på ishockey. Ishockey är i stort sätt innebandy på is, och dubbelt så coolt! Man kan inte låta bli att beundra hastigheten spelare lyckas komma upp i och den otroliga balansen man måste ha för att kunna åka så snabbt. Och så ska vi inte glömma att svenskar är väldigt bra på ishockey också. Inte vill man missa en match där Sverige helt och hållet krossar motståndaren!

5.  Alpin

Om du är förvirrade över vad det ska betyda och varför du inte känner till det om det är så populärt ska du inte oroa dig – Alpin är skidåkning nedför ett berg, helt enkelt. Mer fartfyllt än alpint blir det inte, och det är nästan så att det kan kännas riktigt farligt. Alpin är helt klart en spännande och rolig sport att titta på som håller dig som klistrad till skärmen.