Hoppa till innehåll

Så gör du för att öppna ett konto hos de allra populäraste streamingsidorna

  • av
Vilka är de populäraste sporterna att streama i Sverige?

Nu för tiden så tittar en majoritet av alla svenskar på film och serier via en streamingplattform. Detta är självklart svårslaget på grund av att man då kan välja vad man själv vill titta på, när man vill titta på det utan reklamavbrott. Men hur ska man tänka när man väljer streamingsida och hur gör man för att öppna ett konto?  

Men samtidigt så finns det numera en hel uppsjö av olika sidor som erbjuder streaming av filmer och serier. Det kan därför vara väldigt svårt att välja vilken tjänst man vill använda sig utav. Vi har därför samlat information kring hur man ska tänka samt hur de flesta streamingtjänster är uppbyggda och hur man går tillväga när man öppnar ett konto

Betalningslösningar

Betalningslösningar som streamingsidor använder sig utav skiljer sig lite granna från varandra, men de allra flesta använder sig utav en prenumerationstjänst. Man kan då välja att betala antingen månadsvis, medans andra erbjuder möjligheten till att betala i 3,6 eller 12-månadersperioder.

Det brukar även gå att välja hur många skärmar man vill ha möjlighet att titta på samtidigt. Om man vill kunna kolla på flera skärmar samtidigt så kommer detta förenat med en lite högre kostnad, medans det som regel är billigare med att ha färre skärmar.

För att öppna ett konto så krävs det enbart en mailadress och ett betalkort. Många streamingsidor erbjuder möjligheten att betala med antingen ett kontokort eller ett kreditkort. Kortet är sedan kopplat till kontot hos tjänsten och du debiteras enligt din bestämda betalningsplan.

Vilken streamingtjänst ska man använda sig utav?

Detta är en fråga som är väldigt svår att svara på eftersom det numera finns så oerhört många att välja mellan. Det kan därför vara bra att kolla igenom utbudet som finns på olika streamingsidor för att hitta en som du tycker om. De två vanligaste i Sverige är idag Netflix och Disney+. Båda dessa två har ett stort utbud som passar hela familjen, även om Disney+ är mer inriktade på underhållning för barn.

Finns det streamingtjänster som är gratis?

Även om de flesta streamingtjänster som finns att använda sig utav kostar pengar så finns det även vissa som är gratis att använda sig utav. En av dessa är SVT play där alla program som visas på SVT laddas upp och kan gå att nås gratis. Även vissa kulturinstitutioner såsom Kungliga Operan i Stockholm har startat streamingtjänster som är gratis att använda sig utav.

Se efter om det finns en inbjudningslänk du kan ta del av

Vissa streamingsidor använder sig utav ett system där man kan få belöningar om man bjuder in vänner eller familj till att använda sig utav tjänsten. Om du använder dig utav en sådan länk så kan du ofta få ta del av erbjudanden som gör tjänsten gratis under ett antal månader, samtidigt som den som skickade länken får ta del av detsamma. Detta är väldigt fördelaktigt men finns som sagt inte hos alla streamingtjänster.