Hoppa till innehåll

Gratis streaming med Viafree

  • av
Gratis streaming med Viafree

Streaming av både video och musik är en marknad som har växt så det knakar de senaste åren, och kanske tack vare pandemin så har den fått en ytterligare skjuts i popularitet. Idag kan du enkelt hitta både kostnadsfria och betalda streamingtjänster inom flera olika kategorier med innehåll som passar de flesta.

Att se dina favoritserier eller lyssna på din favoritmusik är idag lättare än någonsin, oavsett om du sitter hemma i soffan eller om du är ute på språng. Under pandemin då de flesta av oss har spenderat allt mer tid hemma så har dessa tjänster fullkomligt exploderat i popularitet. Idag kan du hitta ett enormt utbud av streaming sites som passar de flesta smaker, oavsett om det är sport, asiatisk drama eller realitysåpor. En av dessa tjänster för oss svenskar är Viafree.

Vad är Viafree?

Hos Viafree så kan du streama all din favoritunderhållning från bland annat TV3, TV6, TV8 och TV10, men även MTV, Comedy Central och annat innehåll som är exklusivt för just Viafree. Du kan enkelt nå tjänsten både online eller genom att ladda ner deras appar till din telefon eller surfplatta.

Vad kan jag se på Viafree?

Hos Viafree så kan du hitta program inom alla möjliga kategorier från reality-tv och drama till dokumentärer och film. Hos Viafree så kan du hitta ett enormt utbud av program och serier från Nordic Entertainment Group (Nent), men även MTV, Comedy Central och även innehåll som är exklusivt för just Viafree.

Du kan även se viss sport hos Viafree, men utbudet här är ganska begränsat så är du intresserad av just sport så kan det vara en bättre idé att välja en annan streamingtjänst så som systerkanalen Viaplay, eller en som är riktad exklusivt till sport.

Kanske några av de mest populära programmen som du kan hitta på Viafree är bland annat Lyxfällan, Svenska Hollywoodfruar, Beverly Hills 90210, Project Runway och Paradise Hotel.

Hur mycket kostar Viafree?

Som namnet antyder så är Viafree en helt gratis tjänst som är finansierad genom reklam. Det enda du behöver göra för att använda tjänsten är att skapa ett konto på deras hemsida, logga in och sen är det bara att tuta och köra.

Beroende på vart du planerar att titta på deras innehåll så kan du behöva ladda ner deras app innan du kan börja titta. Om du har en smart-tv eller en tv-box så är det inte helt omöjligt att Viafree redan är förinstallerad på enheten. I det fallet är det enda du behöver göra att skapa ett konto och logga in innan du kan börja titta.

Kan jag se på Viafree utomlands?

Viafree är en nordisk tjänst och deras innehåll är licensierat till just de nordiska länderna. Detta betyder att om du reser eller bor utanför norden så kan du tyvärr inte få tillgång till deras innehåll. Vill du ändå kunna nå deras innehåll även utanför norden så är ett sätt att göra det genom att använda dig av en VPN-tjänst och ansluta dig till en nordisk server innan du börjar titta.

Viafrees innehåll varierar även mellan de olika nordiska länderna vilket betyder att vissa program och filmer endast är tillgängligt i till exempel Norge och inte i Sverige eller Danmark. En VPN kan även hjälpa dig att nå dessa program från de andra nordiska länderna som annars kanske skulle vara blockerade för dig. Notera dock att du endast bör använda dig av en seriös VPN-tjänst och undvika de gratisprogram som finns tillgängliga på marknaden idag.

Kan jag ladda ner deras filmer och serier?

För närvarande så är det inte möjligt att ladda ner deras filmer och serier för att kunna se dem offline. Detta eftersom deras innehåll inte är licensierat för just nedladdning. Så för att kunna se på dina favoritserier och filmer även när du är ute på språng så krävs det att du har en internetuppkoppling på din enhet som är tillräckligt stabil för att streama.