Hoppa till innehåll

Streama gratis med filmtopp.se

  • av
Streama gratis med filmtopp.se

Att kunna se dina favoritfilmer och serier idag är lika enkelt som att knäppa på datorn och öppna din internetbrowser. Sidor som bland annat Youtube eller Viafree har idag ett enormt utbud av filmer för dig som tittare att välja och vraka bland utan att behöva spendera en enda krona.

Finns det något bättre än att sätta sig i soffan efter en lång dag på jobbet, ladda upp med en skål med popcorn och titta på din favoritfilm eller serie? Ja, det vore väl möjligtvis om du kunde göra detta helt gratis i sådana fall. För inte så länge sedan så var kanske det närmaste du kunde komma till en gratisfilm att låna den från grannen eller en god vän. Men idag kan du hitta ett enormt utbud av både nyare filmer liksom riktigt gamla filmer tillgängliga helt gratis på olika streaming sites.

Är det lagligt att streama filmer och serier helt gratis?

Huruvida det är lagligt att streama filmer eller serier har väldigt lite och göra med huruvida det är gratis eller inte. Om du kan få tag i innehåll som är licensierat för streaming så är det helt lagligt. Att se på film eller serier på en helt gratis streamingtjänst så som Viafree eller SVT Play till exempel är helt lagligt.

Problemet är när du börjar titta på innehåll som streamas helt gratis utan licenser eller rättigheter. Sådana sidor bryter mot copyright-lagar och genom att använda dem för att se de senaste filmerna och serierna så kan du som tittare anklagas för piratkopiering och liknande.

I många fall kan det vara svårt för dig som privatperson att avgöra om en streamingsida verkligen är legitim eller inte, och av den anledningen så är det alltid en bättre idé att hålla sig till de officiella streamingtjänsterna som du vet har de rätta licenserna och rättigheterna för att streama filmen eller serierna ifråga.

Vart kan jag streama filmer gratis?

Med en enkel Google-sökning så kan du enkelt hitta en hel uppsjö av sidor som låter dig se på de senaste filmerna och serierna helt gratis. Dock kan det av flera anledningar vara en bra idé att vara lite försiktig när du väljer vilken tjänst som du faktiskt planerar att använda. Dels från en laglig synpunkt men också för att skydda digsjälv från att råka på olika virus eller malware som ofta kan gömma sig bakom olika sidor på internet.

Lyckligtvis så finns det flera streamingtjänster i Sverige där du kan se säkert och licensierade filmer och serier helt gratis utan att spendera en enda krona, så som Viafree eller SVT Play. I vissa fall kan du behöva registrera ett konto innan du kan börja titta, men andra gånger så är det enda du behöver göra att leta reda på den film eller serie som passar dig bäst och sedan börja titta.

Filmtopp.se

Kanske ett av de största problemen med att just streama filmer gratis idag är att försöka lista ut just vad det är som du ska titta på. Utbudet av filmer är idag så stort att leta efter just den rätta filmen för kvällen kan ibland kännas som att leta efter en nål i en höstack. Lyckligtvis finns det väldigt enkla lösningar på det problemet. Om du inte vill spendera timmar med att skrolla igenom utbudet som finns tillgängligt så kan du använda dig av tjänster så som Filmtopp.se för att enkelt få tips på vilka filmer som är värda att titta på.

Varje vecka lyfter de fram ett utbud av olika filmer som finns tillgängligt helt gratis och som dessutom är värda att se på, oavsett om du är på jakt efter en gammal god klassiker eller en barnfilm. Sidan hjälper dig också med information om just vart du kan se filmen ifråga och hur du går tillväga för att göra just det.

Filmerna ifråga kan du sen enkelt streama antingen från din telefon, surfplatta eller ifrån datorn.

Kan jag streama gratis även från utlandet?

Om du använder dig av en seriös och laglig streamingtjänst så kommer de filmer och serierna på tjänsten ifråga med olika licenser. I vissa fall tillåter dessa licenser även att filmen eller serien streamas även från utlandet, men i många fall så gäller dem endast för tittare från ett visst land eller område, till exempel Sverige eller Norden. Om du då försöker att nå dessa filmer och serier utifrån dessa licensierade områden så kan du fått ett felmeddelande som talar om för dig att du inte har rätt att se innehållet.

Många länder har sina egna gratis streamingtjänster så som till exempel BBC iPlayer i England, men om du hellre vill använda dig av svenska tjänster så kan du behöva använda dig av en VPN.